Sposób przygotowania

Golonkę włożyć do wrzątku i gotować ok 1,5 godziny z selerem cebulą i solą
Wyjąc i ze spodu nabrać trochę ok jedną szklankę wywaru..
Wlać do rondla lub głębokiej patelni .. przełożyć golonki
posypać przyprawami i dusić pod przykryciem do miękkości .. obracając od czasu do czasu.
w razie potrzeby podlewać wywarem.. Na koniec sos można zagęścić łyżeczką mąki ..
Podawać z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    To coś dla mojego męża
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    basia29

    rewelacja
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam goloneczkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    przepyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wyglada pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglada apetycznie
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mój mąż uwielbia golonkę, a do tego kapusta zasmażana albo właśnie buraczki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    coś dla panów
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wygląda bardzo ładnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wygląda przepysznie :) muszę spróbować :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !