Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z parowaru

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 4-5 sztuk
pietruszka 4 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
ziemniaki 2-3 sztuki
jajko 5 sztuk
kukurydza w puszce 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
ogórki kiszone 5 sztuk
cebula biała 1 sztuka
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
majonez tradycyjny 3 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z parowaru

Kroki postępowania

1
Warzywa -ziemniaki,marchew pietruszkę i seler skrobiemy i myjemy pod bieżacą wodą ukąłdamy w miskach parowaru dość lużno i nastawiamy parowar na 45 minut i gotujemy.Studzimy gdy będą zimne kroimy w kostkę.
Krok 1 - Jarzynowa z parowaru foto
2
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo,cebulę obieramy i kroimy z wystudzonymi jajkami w kosteczkę tak samo postępujemy z ogórkami kiszonymi i jabłkiem. Kukurydzę i groszek osaczyć z zalewy wymieszać wszystkie składniki w misce dodać musztrdę majonez doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać dokładnie.
Krok 2 - Jarzynowa z parowaru foto
3
Przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki. Smacznego:)
Krok 3 - Jarzynowa z parowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.06.2016 11:26
fajna wersja
Gracer 23.07.2015 21:35
super przepis
sasanka 04.09.2013 12:36
Bardzo fajna kompozycja :)
Ania321 04.09.2013 11:45
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak