Sposób przygotowania

Kaczkę dokładnie oczyścić.Natrzeć vegetą, pieprzem i majerankiem.Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć na kilka godzin do lodówki. Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki. Pomarańczę obrać, każdą cząstkę pokroić w paski. Dodać do jabłek, wsypać płaską łyżkę cukru i odrobinę soli. Wymieszać i włożyć farsz do tuszki. Zaszyć szyjkę i brzuszek. Brytfannę natłuścić olejem, lekko zagrzać i włożyc tuszkę. Obłożyć wiórkami masła i piec, często polewając wytworzonym sosem. Piec ok. 2 godz.(1 godzina na 1kg mięsa) w temp. 180-190*C.. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zjadłabym taką kaczuchę...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !