Sposób przygotowania

Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Zawinąć w folię spożywczą . Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie. Ser i ugotowane ziemniaki zmielić . Wymieszać ziemniaki , ser, i usmażoną cebule . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki . Na każdy nakładać farsz . Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia . Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać okraszone skwarkami z boczku .

Do robienia pierogów można użyć ziemniaków pozostałe z obiadu .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aeksandra

    bardzo pyszny przepis muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    aeksandra

    bardzo pyszny przepis muszę wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !