Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do dużej miski dodać przyprawę do piernika, wymieszać, Na makę pokruszyć drożdże, posypać cukrem. W oddzielnym naczyniu podgrzać mleko (temperatura taka jak mleka dla niemowląt) i rozpuścic w nim miód. Wlać mleko do pozostałych składników oraz dodac aromat waniliowy, bardzo dokładnie wymieszać. Dodać jaja i wymieszać. Odstawic na 30 minut w ciepłe miejsce. Na rozgdzany olej kłaść łyżką ciasto i smażyć racuchy na złoty kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem lub cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ale muszą być aromatyczne, pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawe.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    takie świąteczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !