Sposób przygotowania

1. Kapustę wydrążyć i wrzucić na kilka minut do wrzątku. Następnie ostudzić, oddzielić liście. Młotkiem od mięsa rozbić nerwy liściowe.
2. Przygotować nadzienie z poszatkowanych grzybów, przesmażonych razem z 1/2 posiekanej cebuli.
3. Do ostudzonego nadzienia dodać tartą bułkę, jajo i przyprawy, a następnie zawijać w liście, robiąc gołąbki.
4. Ułożyć w brytfannie, dodać tłuszczu, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić do miękkości.
5. Usmażyć na tłuszczu resztę cebuli. Mąkę zarumienić, rozprowadzić wywarem, dodać śmietanę i doprawić do smaku.
6. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    pyszne, cudowne, niezastąpione
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    z chęcią bym spróbowała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !