Sposób przygotowania

Słoiki dokładnie wymyć i wyparzyć. Sprawdzić czy się dokręcają. Ogórki dokładnie umyć. Liście orzecha, chrzan, koper dokładnie umyć i pozostawić by obciekły. Chrzan pokroić w słupki niewielkie. Liście orzecha włożyć do słoika a następnie powkładać ogórki jeden obok drugiego ściśle. Pododawać ząbki czosnku, koper, chrzan i przyprawy. Wodę zagotować z solą, cukrem i liśćmi laurowymi. Pozostawić by przestygła. Zalać ogórki tak by były całe pokryte wodą z solą. Słoiki dokładnie pozakręcać i odstawić np. na parapet na 2-3 dni. Jeśli nic się nie dzieje i się nie wylewa słoiki przenieść do piwnicy w ciemne i chłodne miejsce. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Też robię ogórki w podobny sposób.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    Ja tak nie robię ale spróbuję zrobić.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    mniam ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    też takie robię
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    idealne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię takie ogórki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    wykorzystam ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Obowiązkowe zapasy na zimę;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !