Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak w cieście :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego,30 dag mrożonego szpinaku
Czosnek suszony Prymat
biały ser 16 kostek (marynowany w oliwie z zi
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak w cieście :

Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-20 minut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło lub zimno

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 18.10.2013 09:50
nie próbowałam jeszcze szpinaku
ewaa 01.04.2012 16:48
rewelacja ...uwielbiam szpinak:)
Neetka90 08.09.2011 20:12
wyglądają smacznie! ciekawe jak smakuje :)
Neetka90 08.09.2011 20:12
wyglądają smacznie! ciekawe jak smakuje :)
smakowita 19.06.2011 15:43
bardzo smaczna przekąska
Kate131 20.05.2011 07:28
ciekawe, warte wyprobowania
Magda60 01.04.2011 00:03
super
Magda60 01.04.2011 00:03
super
IZABELA29 24.11.2010 18:29
warto zrobic na sam widok ślinka cieknie.
radek305
radek305 20.10.2010 15:31
apetyczne i bardzo dobre
PaniMISIOWA 10.10.2010 00:28
Apetyczne! Lubię szpinak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak