Sposób przygotowania

Ciasto :
Zagnieść mąkę z masłem i odrobiną wody . Jak będzie odstawało od rąk zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki .

Masa do zalewania :
Śmietankę roztrzepać z jajkami , serem, drobno posiekaną dymką i przyprawami .

Flan :

Foremki ( 2 szt. ) do zapiekania wylepić ciastem tak aby zachodziło na brzegi( obciąć równo z brzegami foremek .Zalać masa śmietanowo – jajeczno – serowo-szczypiorkową . Piec w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    na pewno dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    jeszcze sie nie spotkałam z taka nazwą, bardzo oryginalna
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    jakie smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !