Sposób przygotowania

Zagotować pół szklanki wody z masłem, gdy zawrze wsypać mąkę i gotując na małym ogniu intensywnie mieszać wyrabiając ciasto. Zdjąć z ognia, gdy będzie gładkie i lśniące. Lekko przestudzić i mieszając wbijać po jednym jajku. Grzyby ugotować, odcedzić, drobno posiekać i dodać do ciasta, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto łyżeczką kłaść do wrzącej wody, gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu. Boczek pokroić w kosteczkę i wytopić z niego skwarki, okrasić gotowe kluski.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    brzmi pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno takie kluseczki kiedyś zrobię;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !