Sposób przygotowania

Brytfannę naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Na dno włożyć warstwę pokrojonego w kostkę boczku, na to obrane i pokrojone na plasterki ziemniaki i plastry cebuli. Posypać połową koperku i natki, doprawić solą, pieprzem, estragonem i oregano, skropić obficie bulionem. Na to wyłożyć poszatkowaną kapustę, ponownie skropić rosołem. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, pokroić ją na plasterki i położyć na kapuście. Posypać resztą koperku i natki, ponownie przyprawić solą, pieprzem, estragonem i oregano. Na wierzchu ułożyć plasterki kiełbasy i zalać resztą bulionu. Zapiekać pod przykryciem około 1 godz.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !