Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z warzywami i pieczarkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 100 g
pietruszka korzeń 20 g
seler korzeń 10 g
biała kapusta 60 g
pieczarki 70 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 ły żeczki
tymianek 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
ketchup 1 łyżeczka
mąka 2 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. rozgniecionych
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 2 ły żeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z warzywami i pieczarkami

Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki. Umytą kapustę kroimy w wiórka, seler w kostkę. Pieczarki, marchewkę, pietruszkę również myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Wszystko wrzucamy do torebki do pieczenia, wsypujemy przyprawy, mąkę, koncentrat zmieszany z ketchupem rozsmarowujemy po mięsie. Torebkę zamykamy dołączonym do niej żaroodpornym klipsem. Delikatnie obracając rozprowadzamy przyprawy na mięsie, całość wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika w 190 st. C przez około 70 minut (ja przez 30 minut piekłam z włączonym termoobiegiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.07.2015 16:45
dobre danie :)
cukiereczek 18.06.2013 18:07
super danie
GOSIA18 28.05.2013 18:01
Pyszne mięsko i dobrze doprawione
iwi 27.05.2013 21:01
Super danie na długi weekend.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak