Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy kurczak na ostro.

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 8-10
oliwa 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
miód 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy kurczak na ostro.

Ze wszystkich składników(oczywiście oprócz kurczaka) tworzymy marynatę, w której obtaczamy kurczaka i odstawiamy do lodówki na min. kilka godzin.

Kurczaka wrzucamy z marynatą do rękawa do pieczenia(albo na blaszkę) i pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.06.2013 11:41
Lubię tak przyrządzonego kurczaka, ostro-słodkie smaki to moje ulubione smaki :)
agnieszka214 06.06.2013 20:01
kurczak czemu nei uwielbiam
gusia1000 11.04.2013 13:39
Rarytas dla zjadaczy mięsa.
edzik 08.04.2013 15:33
bardzo smaczny przepis!
jozefinach 06.04.2013 14:58
Piękny kurczak.
Janina 06.04.2013 13:21
Bardzo smacznie wygląda
bogusia19 06.04.2013 13:17
pięknie się prezentuje!
dodi 06.04.2013 13:13
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak