Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nafaszerowana papryka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryk 6
ryż paraboliczny 3 saszetki
cebula 1
pieczarek 5
żołądków z kurczaka 500 g
posiekanej natki selera 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku
Mieszanka: 1,5 szk
groszek 1,5 szk
marchew 1,5 szk
olej 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nafaszerowana papryka

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować według przepisu, odsączyć z wody i wysypać do miski. Żołądki dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Cebulę i pieczarki także pokroić w kostkę a mieszankę groszku i marchewki odsączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone żołądki i podsmażyć. Dodać cebulę i dalej smażyć, następnie dodać pieczarki i chwilę wszystko smażyć. Dodać groszek z marchewką, wymieszać i trochę doprawić. Zawartość patelni przerzucić do ryżu i wymieszać po czym jeszcze doprawić do smaku cały farsz.
Krok 1 - Nafaszerowana papryka foto
2
Z umytych papryk ściąć wieczka i napełnić farszem każdą paprykę. Następnie nałożyć wieczka i umieścić papryki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Krok 2 - Nafaszerowana papryka foto
3
Papryki piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30-35 minut.
Krok 3 - Nafaszerowana papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 03.04.2013 11:04
Uwielbiam taką paprykę. Robię raz na jakiś czas.
Rafał3 03.04.2013 09:46
mniam polecam serdecznie
Boska_Agatka 03.04.2013 09:41
ale bym zjadła wygląda i smakuje pewnie wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak