Sposób przygotowania

Fasolę moczymy przez noc w zimnej wodzie.

Gotujemy ją do miękkości w tej samej wodzie z dodatkiem soli.

Boczek, cebulę i marchewkę kroimy w kostkę.

W rondlu podsmażamy boczek, dodajemy cebulę i marchewkę. Dolewamy przecier pomidorowy, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz, ostrą paprykę i szczyptę cukru.

Gdy marchewka zmięknie, dodajemy fasolę i majeranek. Jeśli wolimy rzadszą, można dodać wody, w której gotowała się fasola lub więcej przecieru pomidorowego.

Chwilę gotujemy razem, podajemy z chlebem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo dawno nie jadłam... Nabrałam ochoty na taką fasolkę ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !