Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selerowy krem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy
ziemniaki 4
rosół z kostki 6 szklanek
masło 2 łyżki
mąki łyżka
sól
grzanki
bułka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: selerowy krem

seler obrać i pokroić w półplasterki,ziemniaki obrać i pokroić w plastry,zalać rosołem z gotować,aż warzywa będą miękkie.zmiksować.z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę,dodać do zupy i zagotować,mieszając.bułkę pokroić w kostkę o boku 1-2 cm,podsuszyć na gorącej patelni,a gdy się lekko zrumieni,dodać masło i wymieszać.grzanki podawać osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak