Sposób przygotowania

Z mąki, żółtka jaja, masła, wody i soli zrobić ciasto pierogowe wg przepisu na: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27313/ciasto-pierogowe.html
Farsz:
Boczek pokroić w kostkę i wraz z cebulką zrumienić na patelni. Biały ser twarogowy przemielić przez maszynkę. Połączyć z boczkiem i cebulką, dołożyć starty żółty ser, przemieszać i doprawic do smaku.
Sklejone pierożki wrzucać na wrzącą osolona wode i gotować 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnie.
Pierogi można podawać obsypane skwarkami z boczku lub po ugotowaniu zrumienione na patelni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszneee :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Muszą być pyszne, chyba dziś zrobię pierogi :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fantastyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    aż chce się jeść
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    slinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale dobre nadzienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !