Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, obgotować 10 min w małej ilości wody. Cebulę rozdrobnić i zeszklić na maśle. Pieczarki, słoninę i cebulę zemleć, dokładnie wymieszać, dodać 2 - 3 łyżki wywaru z pieczarek, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku, gałkę muszkatołową oraz żółtka. Mieszać do momentu, gdy masa będzie jednolita. Następnie ubić na sztywno białka z odrobiną soli i wymieszać z masą pieczarkową. Wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok. 50 min w temp. 180 stopni C. Po ostudzeniu kroić w grube plastry. Dobrze smakuje z ciemnym pieczywem i pomidorami se szczypiorkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !