Sposób przygotowania

Żołądki drobiowe oraz wątróbkę oczyścić, umyć, obgotować. Wątróbkę oczyścić, obrać z błon, umyć i osuszyć. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek po 5 minut z każdej strony. Po zmianie stron posolić i posypać pieprzem, dodać posiekany czosnek i majeranek. Podsmażyć razem z przyprawami, wyjąć ona papierowy ręcznik i osuszyć. Na pozostały tłuszcz włożyć obgotowane żołądki, posypać solą i pieprzem i krótko obsmażać. Osuszyć.

Cebule pokroić w drobniutką kostkę, dodać do masła rozgrzanego na patelni i zeszklić tak, by się nie zarumieniła. Wsypać ryż. Całość smażyć na wolnym ogniu do czasu, aż ryż nabierze bladego żółtego koloru. Podlewać bulionem drobiowym w niewielkich ilościach (po 2-3 łyżki). Gdy ryż będzie miękki dodać pokrojone w paski podroby. Wymieszać z koncentratem pomidorowym. Wyjąć na półmisek, obficie posypać startym parmezanem i od razu podawać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !