Sposób przygotowania

W dwóch litrach wody gotujemy włoszczyznę dodając listek laurowy i kilka ziarenek ziela,W tym czasie wyrabiamy mięso dodając do niego jajko ,pół cebuli pokrojonej w kostkę, bułkę namoczoną i odciśniętą,sporo majeranku i zieleninę pokrojoną drobno,sól, pieprz. Po dokladnym wymieszaniu wyrabiamy kulki i obtaczamy w mące. Z garnka wyjmujemy ugotowaną jarzynę dodajemy do smaku odpowiednią ilość zurku i na gotujący wywar wkładamy delikatnie pulpeciki i na wolnym ogniu gotujemy do pół godziny. Ugotowaną marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy do żyrku. Smacznego!

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Tercia

    bardzo lubię żurek ale z pulpecikami jeszcze nie robiłam,muszę wypróbować.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda bardzo apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha...
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Takiego jeszcze nie jadłam, a zapowiada sie znakomicie :)
  • 1
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    o, z pulpetami jeszcze nie jadłam, musze spróbować
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię,lubię....mniam!
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię,lubię....mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie wygląda Twój żurek, ja z pulppetami nigdy nie jadłam ani nie robiłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie zurek ale z pulpetami jeszcze nie jadłem,ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też bym zjadła taki żurek,mniamusny musi być:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    z pulpetami nigdy nie jadłam, a wygląda apetycznie
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmmm uwielbiam żurek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    ciekawy pomysł z tymi pulpetami
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z pulpetami nie jadłam a musi być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Z chęcią wypróbuję, ja robię, ale z klopsami smażonymi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !