Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę, zalać osolonym wrzątkiem (można zamiast tego użyć rosołu z kostki), tak, żeby płyn zaledwie pokrywał ziemniaki, gotować 5 minut, odcedzić. Mąkę przesiać, wymieszać w rondelku ze stopionym masłem lub olejem, rozprowadzić śmietanką, podgrzać. Ziemniaki zalać sosem i dusić w przykrytym rondlu na maleńkim ogniu, aż całkowicie zmiękną (10-15 minut). Przed podaniem obficie posypać siekanym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Władzia wie co dobre ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !