Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozłożone gołąbki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
ryż 1 torebka
grzyby leśne 200 g
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
kapusta biała 8-10 liści
masło 3 łyżki
woda 1/2 szklanki
pomidor 2 szt
Bulion grzybowy 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Rozłożone gołąbki

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Grzyby rozmrozić- ja użyłam mieszanki grzybów mrożonym- pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, przełożyć cebulę i grzyby i poddusić, ok 10 minut. Połączyć mięso z ryżem oraz warzywami. Dodać łyżeczkę przyprawy uniwersalnej oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kulki. Kapustę poszatkować. W rondlu roztopić masło, dodać kapustę i dusić ok 5 minut. Pomidory umyć, pokroić w większą kostkę, dodać do kapusty, podduszać kolejne 5 minut i dolać pół szklanki gorącej wody. Zmniejszyć ogień do minimum. W tym czasie zagotować bulion grzybowy, wrzucać delikatnie mięsne kulki. Gotować ok 5 minut. Kapustę przełożyć na talerz , na wierzchu układać mięso. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.02.2013 12:11
dobre podanie obiadu
[email protected] 12.02.2013 11:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak