Sposób przygotowania

Wykonanie
Amura dokładnie oczyścić i pokroić w dzwonki.
Przyrządzenie przyprawy
Do mleka dodać jaja i kurkumę, tymianek i koperek,pieprz następnie zalać dzwonki, dokładnie wymieszać i pozostawić na 3 godz.
Smażenie amura
Z mąki i bułki tartej sporządzić panierkę , obtoczyć dzwonki z amura w panierce i smażyć na rumiany kolor. Podczas smażenia posypać rybę pokrojoną cebulą. Smażyć do zarumienia się ryby.Po usmażeniu cebulę wyrzucamy ponieważ cebula wyciąga zapach mułu i nie za bardzo nadaje się do spożycia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    uwielbiam smażoną rybkę
  • 3
    original
    Opublikowano

    Henryka2

    Przepraszam,że zwracam uwagę, ale poprawna forma to dzwonkA a nie dzwonkI.Ciekawa teoria na temat cebuli.Cebulą się rybę przekłada, a nie posypuje w czasie smażenia, bo w tym czasie niczego nie wyciągnie a tylko się spali.I to chcesz posypywać rybę w PANIERCE.Przykro mi, nie masz pojęcia o obróbce i smażeniu ryb.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Henryka2

    No właśnie, widok spalonej cebuli na rybie potwierdza to co napisałam wyżej.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !