Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: Marynata: 1 posiekana cebula, 2/3 szklanki posiekanej dymki, 2 ząbki czosnku, pół łyżeczki roztartego suszonego tymianku, półtorej łyżeczki soli, półtorej łyżeczki mielonego ziela angielskiego, 1/4 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej, pół łyżeczki cynamonu, 1/4 szklanki marynowanych papryczek jelapeno, 1 łyżeczka czarnego pieprzu, 6 kropel ostrego sosu, 2 łyżki sosu sojowego, 1/4 szklanki oleju. Reszta: 18 skrzydełek z kurczaka.

SPOSÓB WYKONANIA: Zmiksować składniki marynaty. Zalać marynatą skrzydełka. Marynować przez minimum godzinę, a najlepiej przez noc. Skrzydełka wyłożyć na blasze z papierem do pieczenia. Piec 30 - 35 minut w temperaturze 225 stopni Celsjusza.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !