Sposób przygotowania

Przygotować boczek:umyć, osuszyć, natrzeć solą, obłożyć zielem, liściem, i przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Zrolować, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na co najmniej 1 dobę do lodówki. Mięso mielone wyrobić z jajkiem,1 ząbkiem czosnku, przysmażoną cebulką i namoczoną i odciśniętą bułeczką.Doprawić vegetą i pieprzem. Boczek rozłożyć, usunąć przyprawy. Farsz rozłożyć na mięsie. Zrolować ciasno, obwiązać grubą nicią. Włożyć do wysmarowanej olejem brytfanki.Piec ok. 2 godz.podlewając wytworzonym sosem, w tem. 180*C Można też upiec w rękawie, rozcinając go na 20 min. przed końcem pieczenia, aby boczek się ładnie zarumienił. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Podoba mi się przepis, ten boczek musi być pyszny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetyczny, coś w sam raz dla mojego mężą.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Swojski najlepszy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !