Sposób przygotowania

Jajka wybić do miseczki, lekko roztrzepać, dodać troszkę soli i pieprzu oraz zieleninę, wymieszać. Na patelni rozpuścić masło, dolać olej. Wlać masę jajeczną - nie mieszać ! Kiedy przy bokach jajka się zetną podważać je delikatnie nożem albo łopatką i przechylać delikatnie patelnię aby płynna masa spływała pod spód. Smażyć i powtarzać czynność podważania aż wierzch będzie prawie suchy. Omlet przełożyć na talerz zsuwając go ostrożnie. Jeszcze na patelni albo już na talerzu można posypać serem albo posiekaną szynką ...

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    oczywiście miało być w tytule \"z zieleniną\", zeżarło mi literki, przepraszam :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !