Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w łupinkach,obrać i przepuścić przez maszynkę lub zetrzeć przez sito. Jabłka obrać i utrzeć na tarce o dużych otworach. Masło utrzeć z żółtkami, dodać do masy ziemniaczanej razem z przesianą mąką. DOdać tarte jabłka i białka ubite na sztywną pianę ze szczyptą soli i sody. Wszystko delikatnie wymieszać. FOrmować niewielkie kotlety i panierować je w bułce tartej, a następnie smażyć je z obu stron na złocisty kolor. Podawać z surówkami lub z dodatkiem śmietanki, albo jako dodatek do pieczonego drobiu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo ciekawy przepis, jeszcze nigdy nie jadłam takich kotlecików, na pewno wypróbuję!
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    są pyszne, polecam
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ciekawe :) zdalo by sie spróbowac
  • 3
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ciekawe :) zdalo by sie spróbowac
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe,,,
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    zaciekawił mnie ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !