Sposób przygotowania

Ser przepuścić przez maszynkę (mielony gotowy jest, moim zdaniem, za rzadki).Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ser, mąkę i wszystko jeszcze raz dokładnie utrzeć. Z białek ubić sztywną pianę i wmieszać delikatnie do ciasta. Przełożyć na stolnicę i formować spłaszczony wałek. Kroić skośnie kluski o dł. ok. 3 cm. Wrzucać na wrzątek i gotować do wypłynięcia. Podawać z przyrumienioną na maśle bułeczką tartą lub polewą owocową.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    goszczą u nas w domu dość często bo lubimy...z masłem, bułeczką, cukrem i cynamonem
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    moge zjesc kazdA ich ilosc,jeszcze zeby znalazl sie ktos kto bedzie mi je robil.eeeehhhhhhh
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię takie, pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !