Sposób przygotowania

Ogórki pokroić w plasterki. Ziemniaki także pokroić w plasterki i ugotować w rosole. Śmietanę wymieszać z gotującym się wywarem, i łagodnym żółtym serem, startym na tarce o dużych oczkach. Wysmarowane tłuszczem naczynie żaroodporne wyłożyć szynką i wlać sos. Na nim ułożyć plasterki ziemniaków i ogórków. Doprawić solą i pieprzem. Zapiekać ok. 30 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    noo nie wiem czy dobre ale jakos zapieknae ogórki nie sa chyba dobre ale kto nie próbuje ten nie smakuje :P
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tez nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajne połączenie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !