Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 80 g
saletra szczypta
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
godździki 4 szt
ziele angielskie 5 ziaren
pieprz ziarnisty 5 ziaren
jałowiec ziaren
oliwa 2 łyżki
cielęcina 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina na zimno

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i saletrą. warzywa, cytrynę i cebulę obrać i pokroić, dodać przyprawy, wymieszać i ułożyć polowe na dnie kamiennego garnka. Włożyć mięso, przykryć pozostałymi warzywami. nakryć deską, obciążyć i odstawić na 5 dni do lodówki. Mięso codziennie obracać. Mięso wyjąc zalać wodą i sokiem z 2 cytryn, dodać warzywa, podlać oliwą. Pokroić w plasterki, podawać z sosem majonezowym lub tatarskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.05.2011 08:11
ciekawe
edyta51 31.08.2010 20:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak