Sposób przygotowania

Przepis pochodzi z mojego bloga: http://agatagotuje.pl

Ugotowane żołądki rozetnij wzdłuż na pół, następnie pokrój na trzymilimetrowe plasterki. Cebulę posiekaj i zeszklij w rondelku na maśle, dorzuć żołądki i podlej bulionem. Gotuj do miękkości. Zdejmij pokrywkę i pozwól odparować. Dodaj śmietanę i posiekany koperek. Wymieszaj wszystko, dopraw solą i pieprzem. Zagotuj. W odrobinie zimnej wody rozprowadź mąkę ziemniaczaną i dodaj do sosu, mieszając, aby nie powstały grudki. Gotuj przez chwilę na minimalnym ogniu.
Podawaj z kaszą gryczaną i korniszonem

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !