Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchew obieramy kroimy w talarki, 1 cebule kroimy w pióra.
Garnek wykładamy folią aluminową, polewamy olejem na dnie, układamy na przemian ziemniaki, marchew, cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Zakrywamy całość folią i dusimy na małym ogniu ok 1h.
Na koniec, polewamy sosem z mini kosteczką-koperkiem i 2 łyżkami oleju.

Nóżki gotujemy, obieramy mięso (bez skóry) przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka, dokładamy pokrojoną 1 cebulę, smażymy na oleju.

Mieszamy jogurt, z majonezem, wyciśniętym czosnkiem i koperkiem. Wkładamy do lodówki na 15 minut. Polewamy mięso sosem. Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajne smaczki.Ten sosik też mi pasuje.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    naprawdę dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !