Sposób przygotowania

Do garnka włożyć włoszczyznę, wrzucić mięso ( w całości) , przyprawić i gotować ok 1godziny. Ugotowane mięso można podsmażyć chwilkę na patelni bądź grillu. Mus jarzynowy: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać drobno, smażyć na masełku, jak cebulka się zarumieni dodać startą na grubych oczkach marchew, pietruszkę, seler, pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić, smażyć ok 5 minut, zalać wodą i dusić ok 15 minut. Jak warzywa zmiękną można zmiksować jarzyny bądź przetrzeć przez sitko, bądź podawać w całości. na koniec dodać posiekaną pietruszkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ciekawe danie, tak jeszcze nie robilam, pomysl warto podchwycic :D
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Pięknie podane!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !