Sposób przygotowania

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę .Włożyć do garnka razem z mięsem i kostkami bulionowymi. Zalać wodą .Gotować 50 minut. Wyjąć łyżką cedzakową mięso i ziemniaki. Zmiksować mięso i ziemniaki na papkę i włożyć z powrotem do zupy.
Ogórki utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim ogórki zmieszane z koprem ( trochę kopru pozostawić do dekoracji ).Dodać do zupy. Zaprawić śmietanką .
Chleb tostowy pokroić w kostkę i obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Podawać zupę w miseczkach posypaną koprem, podając osobno grzanki .

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    mniam wyglada pięknie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    muszę przyznać, że ślinka cieknie na sam widok :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !