Sposób przygotowania

Rabarbar obrać i pokroić na 1cm kawałki, zasypać cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić, żeby rabarbar puścił sok. Przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu aż rabarbar się prawie całkiem rozpadnie, dodać cukier żelujący. Gotować jeszcze 10-15min. Przełożyć do czystych gorących słoiczków. Zakręcić i postawić do góry dnem, aż do wystygnięcia. Świetny na świeżym pieczywie z masełkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    To lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    Oo tego to w życiu nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    dobre to jest:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo smaczna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    przyznam, że nigdy nie jadłam takiej konfitury

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !