Sposób przygotowania

Mięso oprósz solą, pieprzem i papryką. Obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie włóż do piekarnika i piecz ok. 30 minut w temp. 190 stopni. Boczek pokrój w drobną kosteczkę, wysmaż na chrupko na łyżce oleju. Zdejmij z patelni, a tłuszcz po smażeniu boczku rozprowadź octem i bulionem. Zagrzej. Zestaw z ognia, wymieszaj z miodem i musztardą. Sos lekko przestudź. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Oczyść, opłucz sałatę. Porwij na małe kawałki. Pomidory pokrój na cząstki, paprykę w słupki, a oliwki na połówki. Wymieszaj przygotowane składniki, obłóż mięsem pokrojonym w plastry. Skrop przygotowanym sosem. Na koniec posyp sałatę wysmażonym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    z takim dodatkiem na pewno smakuje wyśmienicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !