Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie własnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
papryka 1 sztuka
mąka 3 łyżki
ziele angielskie 2 sztuki
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie własnym

Kroki postępowania

1
Żeberka myjemy, porcjujemy i nacieramy (solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym), odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w cienkie plasterki, paprykę w kostkę, wrzucamy na patelnię. Podsmażamy chwilę. Żeberka obtaczamy w mące i dokładamy do warzyw na patelnię. Smażymy aż się zarumienią.
Krok 1 - Żeberka w sosie własnym foto
2
Bo garnka wlewamy 1 szklankę wody, ziele angielskie i wkładamy żeberka i warzywa z patelni. Dusimy pod przykryciem aż do miękkości żeberek.
Krok 2 - Żeberka w sosie własnym foto
3
Pod koniec dodajemy tymianek.
Krok 3 - Żeberka w sosie własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 21.06.2013 21:30
wyglądają pysznie
Amellia 17.09.2012 07:44
rewelacja
Mariposas 16.09.2012 21:16
wyglądają smakowicie
irenka 16.09.2012 21:08
super,lubię żeberka
Piotr-21 16.09.2012 20:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak