Sposób przygotowania

Mango obrać ze skórki, oddzielić miaższ od pestki, pokroić w kostke. Kiwi obrać ze skórki i pokroić w kostke. Banany obrać ze skórki. Przekroić każdy wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. Wszystkie owoce włozyć do garnka. Wcisnać sok z cytryny. Wsypać cukier. Podgrzewac wszystko razem, często mieszajac aż cukier całkowicie sie rozpuści. Następnie zwiększyc ogień i nadal mieszając doprowadzic do wrzenia. Gotować 10-15 minut. Środek żelujący rozrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodac do owoców. Zagotować (chyba że na opakowaniu pisze inaczej - zależy od użytego środka żelujacego). Zszumować (jesli komus nie przeszkadza lekka piana na wierzchu dżemu to można pominać). Gorący przełożyć do słoików, od razu zakręcać. Odstawić do wystygniecia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pomysłowy i pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawie sie zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super!.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !