Sposób przygotowania

Banany obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki i włożyć do garnka. Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok i dodać do bananów. Do owoców dodać pokrojonego ananasa i wsypać cukier. Całość wymieszać i odstawić na pół godziny. Po tym czasie owoce zagotować i gotować na małym ogniu przez 10 minut. Srodek żelujący rozrobić według przepisu na opakowaniu i dodać do owoców. Usunąć piane z wierzchu i gorącu dżem nakładać do słoików i od razu zakręcać. Postawić w chłodnym miejscu do stęgnięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    O, to dość luksusowy dżem i przepyszny zapewne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !