Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzucić pokrojone składniki i podsmażyć około 3 minuty.
Doprawić do smaku przyprawami, schłodzić.
Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdy płat mięsa wyłożyć po porcji farszu, rozsmarować go po powierzchni schabu i zwinąć w rolady.
Każdą roladkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć je do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie każdą z nich obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym z dodatkiem soli i pieprzu jajku.
Na koniec panierować ponownie w bułce tartej.
Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony tak długo aby mięso w środku się dosmażyło.