Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć. Plastry wołowiny lekko rozbić, posmarować musztardą, na każdą położyć porcję kapusty. Mięso zrolować i spiąć wykałaczkami. Zrazy zrumienić na 2 łyżkach margaryny. Wlać wino, dusić mięso pod przykryciem ok. 45 minut. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w paski. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w plasterki. Paprykę i jabłko dusić na łyżce margaryny 10 minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Mięso wyjąć z rondla, do sosu dodać śmietanę, stale mieszając. Zrazy podawać z sosem, papryką z jabłkami oraz z ryżem na sypko lub puree ziemniaczanym.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Ciekawy przepis na pyszny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    noo fajne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !