Sposób przygotowania

Filet śledziowy namaczamy w wodzie, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i siekamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy,przekrawamy na połówki. Żółtka wyjmujemy, przecieramy przez sito ze śledziem, ucieramy z 2 łyżkami majonezu i doprawiamy pieprzem oraz ewentualnie solą. Połówki białek napełniamy farszem z żółtek i śledzia, polewamy pozostałym majonezem, posypujemy natką, schładzamy i podajemy. Do farszu możemy dodać 1 łyżkę drobno pokrojonego szczypiorku. Zamiast śledzia do farszu możemy dodać 100 g wędzonej ryby lub 8 filetów anchois.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    może być dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda ciekawie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    ale jaja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Często zestawiam jajka na twardo ze śledziem w różnej postaci
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajne jaja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mariolka1

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Fajne połączenie smaków :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !