Sposób przygotowania

Z mleka, jajek i mąki przygotowac ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany i posolić je do smaku. Do ciasta dodać posiekana cebule, wędlinę i ser i wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki z obu stron. Podawać ciepłe polane ketchupem. Jeśli nie mamy sera możemy dodać tylko wędlinę i cebulę. Ilość wędliny jest dowolna - im więcej tym lepsze naleśniki. Jeśli chcemy to do ciasta możemy też dodać przyprawę do pizzy lub bazylie, oregano albo zioła prowansalskie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dobry pomysł na wykorzystanie resztek wędliny i serów z lodówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    dobry sposób na \"pożądki w lodówce\" ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubię naleśniczki na ostro ( bardziej niż na słodko )
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    tak jeszcze nie próbowałam
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !