Sposób przygotowania

Filety z łososia oczyścić, zdjąć skórę. Miód wymieszać z ziołami, oliwą, solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Marynatę dokładnie rozsmarować na rybie i odstawić na godzinę lub dwie. Pomarańcze wyszorować i pokroić na plasterki. Na folii aluminiowej położyć plastry pomarańczy, na to rybę w marynacie, a na nią znowu pomarańcze. Folię zawinąć i odstawić łososia na kilka godzin do lodówki. Gdy się dokładnie zamarynuje piec w folii w piekarniku nagrzanym do 180stopni około 15-20min. Podawać skropione sokiem z cytryny

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rudamonia81

    wygląda bosko
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    etka

    ciekawy przepis, nie jadłam nigdy takiego łososia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !