Sposób przygotowania

Końcówki zdrewniałe obciąć . Obrać szparagi obieraczką do warzyw . Włożyć do gotującej się wody posolonej do smaku . z dodatkiem łyżeczki cukru oraz dwóch łyżek soku z cytryny . Obgotować ok 10 minut , wyciągnąć. Boczek pokroić w plasterki na krajalnicy.Do oliwy dodać sok z cytryny, wino wytrawne , przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Następnie dodać pieprz biały oraz 4 szczypty soli ziołowej . Wymieszać dokładnie wszystkie składniki.Posmarować szparagi . Owinąć szparagi plasterkami boczku. Położyć na grilla i grillować po 7-8 minut z każdej strony . Jeśli pozostało marynaty to posmarować na grillu szparagi z boczkiem podczas pieczenia.Podawać na liściach sałaty po trzy szparagi na porcję.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !