Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Dorsza opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć musztardą. Kawałki ryby układać w naczyniu do zapiekania, posypać oregano i natką, przekładać oczyszczoną i pokrojoną w krążki papryką.
Wierzch posypać tartą bułką i rozłożyć kawałeczki masła. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. W razie potrzeby wlać 4-5 łyżek wody. Podawać z pieczywem.
(4-6 porcji)

Komentarze

  • 3
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    Mniam !!! to musi być pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    pięknie podany
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z wiórkami kokosowymi nie jadłam, chętnie spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Lukrecja29

    mmmmm pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    koniecznie musze sprobowac!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    w składnikach nie ma wiorkow kokosowych... a chyba o nie to najbardziej chodzi...
  • 0
    original
    Opublikowano

    GosiaSz

    ile tego kokosa należy dodać ? :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    musi być pyszny w takiej panierce
  • 0
    original
    Opublikowano

    oilliwka

    świetna panierka!
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    smaczny dorsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !