Sposób przygotowania

Mięso mielone połączyć z jajkiem,bułką tartą i posiekaną cebulą.
Doprawić solą i pieprzem. Uformować 12 małych pulpecików.
Marchewkę,pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w krążki. Zagotować 2 litry wody,wrzucić pulpeciki,doprawić przyprawą do potraw,gotować 10 minut. Dodać kaszę jęczmienną,warzywa.Gotować
około 25 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać koperek.

Komentarze

  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszny!;)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    z pulpecikami jeszcze krupniku nie robiłam, apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    podoba mi się;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszna zupka na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !