Sposób przygotowania

Fasolę moczymy ok. 24 godzin (około 2-3 szklanki wody aby zakryło fasolkę). Gotujemy w tej samej wodzie, do miękkość tak aby woda nam w części wyparowała. Wlewamy wywar lub rosół, dodajemy sporą garść majeranku. Kiełbasę obieramy ze skóry, kroimy na plasterki bądź w kostkę. Smażymy bez dodatku tłuszczu na patelni. Przesmażoną kiełbasę dodajemy do zupy. Zupę można wzbogacić ziemniakami lub grzankami wg uznania. Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    łatwa i smaczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    dawno takiej nie robiłam ;-)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !