Sposób przygotowania

Fasolę moczymy ok. 24 godzin (zalewamy woda aby przykryła fasolę). Gotujemy w tej samej osolonej wodzie, do miękkości. Na patelni podsmażamy wędliny. Dodajemy przesmażone wędliny, przecier pomidorowy, łyżkę musztardy, łyżkę suchego tymianku. Kosztujemy, jeśli jest mało słono – solimy i doprawiamy pieprzem. Najlepsza jest podgrzana po raz drugi. Podajemy np z bagietką bądź z pieczywkiem razowymm razowym

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kasnaj

    zjadłabym :) taką .... jak kiedyś po studiach
  • 2
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    oj tak ... ta po studiach była fantastyczna i niezapomniana w pamięci zostanie na zawsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mamaiza

    Ja .zawsze dodawałam bazylię, tym razem spróbuję z tymiankiem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !