Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone wałeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 2
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
oliwa
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone wałeczki

Kilka łyżek bułki tartej zalewamy gorącym mlekiem i czekamy aż napęcznieje,równie dobrze można użyć czerstwej bułeczki namoczonej w mleku i odciśniętej. Cebulę kroimy drobno, dodajemy mięso, jajka, przyprawę do mięsa mielonego. To specjalna mieszanka ziół z sola, nie solimy więc mięsa. Wyrabiamy mięso na jednolitą masę. Formujemy kotlety w podłużne wałeczki. Smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Podajemy z surówkami, ziemniakami lub zjadamy na zimno z chlebem i musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.05.2013 22:45
klasyczne, uwielbiam je
Magula 19.07.2012 08:13
Pyszne danie
agunesu 18.07.2012 11:54
bardzo proste i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak